RAVINTOLISÄTIEDOTUS
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
    • Artikkeliarkisto
  • Terveystuoteala
  • Ravintolisät
    • Perustietoa
    • Lainsäädäntö
    • Terveysväittämät
    • EU:n terveysväiteprosessi
    • Kasviperäiset terveysväittämät

Ajankohtaisia uutisia

Tutkimus: Epävakaa kevät nosti suomalaisten stressitasoja

8/10/2020

0 Comments

 

Epävakaa kevät nosti monen suomalaisen stressitasoja.

Huawei toteutti yhteistyössä globaalin IPSOS-markkinatutkimusyhtiön kanssa elokuussa 2020 stressiin ja uneen liittyvän tutkimuksen 11 Euroopan maassa. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että nopeasti muuttunut maailmantilanne vuonna 2020 ja siihen liittyvä epävarmuus ovat vaikuttaneet negatiivisesti ihmisten stressitasoon ja unenlaatuun. 

Tutkimus toteutettiin 11 Euroopan maassa: Suomessa, Albaniassa, Bulgariassa, Kroatiassa, Kreikassa, Unkarissa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Serbiassa ja Turkissa. Vastaajia oli yhteensä 4 400. Suomessa vastaajia oli yhteensä 403 ja he ovat iältään 18-65-vuotiaita.

Nopeasti muuttunut maailmantilanne stressaa

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että nopeasti muuttunut maailmantilanne vuonna 2020 ja siihen liittyvä epävarmuus ovat vaikuttaneet myös suomalaisten stressitasoon ja unenlaatuun. Tutkimuksen mukaan 44 % suomalaisista vastaajista kärsii uniongelmista ja 43 % kyselyyn vastanneista suomalaisista on kokenut stressitasonsa kasvaneen viimeisten kuukausien aikana. 

Suurin stressinaiheuttaja suomalaisten keskuudessa ovat taloudelliset ongelmat, jotka aiheuttivat stressiä lähes puolelle vastanneista (49 %). Myös tunne yleisestä epävarmuudesta (44 %), henkilökohtaiset terveysongelmat (37 %) ja pelko oman työn menettämisestä (16 %) koetaan stressaavaksi. 

Suomalaiset kokevat stressin oireina energiatason laskun ja lisääntyneen väsymyksen (47 %), uniongelmat (44 %), ahdistuneisuuden (33 %), heikentyneen keskittymiskyvyn (28 %) ja heikentyneen itsetunnon (24 %).

Suomalaisten pyrkivät kuitenkin myös lievittämään stressiä monin eri tavoin. 94 % suomalaisista kokee tutkimuksen mukaan rentoutuvansa parhaiten kuuntelemalla musiikkia tai katsomalla elokuvia tai televisiota. 91 % suomalaisista rentoutuu ottamalla itselleen hetken omaa aikaa ja 87 % suomalaisista rentoutuvat puhumalla perheenjäsenten tai ystävien kanssa. Reilu kolmannes (35 %) rentoutuu liikunnan avulla. 

Hengitysharjoituksia Mikko Ilosen tyyliin
Golfammattilaisena tunnetuksi tullut Mikko Ilonen pyrkii hallitsemaan stressiä hengitysharjoitusten avulla.

– Muistan kun yli viisitoista vuotta sitten joku kysyi minulta, että ”Mikko hengitätsä ollenkaan?” Se oli herättävä hetki itselleni. Sen jälkeen, oli kyseessä sitten sen aikainen peliura tai oma arki, olen keskittynyt hengittämään kunnolla. Se laukaisee stressiä ja saa oman olon tuntumaan paremmalta. Teen hengitysharjoituksia yhä edelleen: olen itsekseni muutaman minuutin ja keskityn pelkästään hengittämiseen, Ilonen kertoo.

Stressin lisäksi suomalaisia kiusaavat myös uniongelmat. 62 % suomalaisista kokee, että heillä on vaikeuksia nukahtaa ja 61 % kertoo heräävänsä väsyneenä. Kolmanneksi yleisimpänä ongelmana koetaan liian kevyt uni (36 %).  

Parempaa unta
Omaa unta pyritään parantamaan monin eri keinoin. Yleisimpiä keinoja ovat kahvin ja vahvan teen juomisen välttäminen illalla (76 %), alkoholin juomisen välttäminen ennen nukkumaanmenoa (65 %), syömisen välttäminen juuri ennen nukkumaanmenoa (62 %), elektronisten laitteisen käyttämisen välttäminen ennen nukkumaanmenoa (62 %) ja rentouttavien sovellusten käyttäminen (29 %).

Samojen keinojen puolesta liputtaa myös urheilulääkäri Pippa Laukka.

– Vaikka jokaisen määritelmä omasta hyvinvoinnista on tietenkin yksilöllinen, on uni tärkeää meille jokaiselle. Uniongelmien ilmetessä pyrkisin ehdottomasti kiinnittämään huomiota ilta-aikaan tapahtuvaan alkoholin nauttimiseen, sillä alkoholilla on hurjan suuri vaikutus unen laatuun. Tutkimusten mukaan kaksi lasia viiniä iltaisin puolittaa syvän unen määrän ja jo yli yksi annos alkoholia iltaisin haittaa palautumista merkittävästi, Laukka opastaa.  
 
Teknologiasta apua palautumiseen
Tutkimuksen mukaan 63 % suomalaisista on kiinnostunut hankkimaan älykellon, jonka avulla voi mitata stressitasoa ja unen laatua.

– Uusi Huawei Watch GT 2 Pro -älykello sopii kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin seuraamiseen loistavasti. Uudessa älykellossa on nyt entistä paremmat terveydenseurantaominaisuudet, jotka auttavat tasapainottamaan aktiivista arkea. Sen avulla voit seurata esimerkiksi omaa untasi, stressitasoja sekä veren happisaturaatiota (SpO2). Lisäksi Huawei Watch GT 2 Pro -älykellossa on yli 100 erilaista harjoittelutilaa, joista löytyy jokaiselle jotain: mukana on sekä uusia talvilajeja (esimerkiksi hiihto, laskettelu ja lumilautailu) että viime vuosina suosiotaan entisestään kasvattanut golf”,  Huawei Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala kertoo.
 


Lähde: Huawei

https://facebook.com/HuaweiMobileFi 
https://instagram.com/HuaweiMobileFi 
https://youtube.com/HuaweiMobileFi                                                                                                                                 https://www.linkedin.com/company/10617746/                                                                                                                                                          https://twitter.com/HuaweiMobile

Linkki virtuaalitapahtuman tallenteeseen, jossa kuultavissa Pipan, Mikon ja Akin ajatuksia: https://youtu.be/0BvPgtPu5bs  


0 Comments



Leave a Reply.

    Ravintolisätiedotus

    Ajankohtaisia uutisia

    Aihepiirit

    All
    Aitous
    Aivot
    Antioksidantti
    E-EPA
    Ennaltaehkäisy
    Eteerinen öljy
    Flunssa
    Hamppu
    Hoitava
    Hyvinvointi
    Immuunijärjestelmä
    Kauneus
    Koentsyymi Q10
    Kolesteroli
    Krooninen Väsymys
    Kukkaterapia
    Kurkuma
    Kurkumiini
    LDL
    Liikunta
    Luonnollinen-vitamiini
    Luontaistuote
    Rasvahappo
    Ravintolisä
    Rohtokasvit
    Ruokavalio
    Seleeni
    Seleenin Lähteet
    Seleenin Puute
    Seleenisuositus
    Suojaravinteet
    Synteettinen Vitamiini
    Torju Stressiä
    Triglyseridi
    Tutkimus Osoittaa
    Ubikinoni
    Unihäiriö
    Uupumus
    Vastustuskyky
    Vitamiini
    Vitamiinin Kaltainen Yhdiste

    Arkisto

    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018
    May 2018
    April 2018

    RSS Feed

Picture
Ylläpitäjä Terveystuotetukut ry
Copyright © Ravintolisätiedotus
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
    • Artikkeliarkisto
  • Terveystuoteala
  • Ravintolisät
    • Perustietoa
    • Lainsäädäntö
    • Terveysväittämät
    • EU:n terveysväiteprosessi
    • Kasviperäiset terveysväittämät