![]() Leipä on noussut jälleen arvoon arvaamattomaan. Leivän leipominen on yhä suositumpaa ja reseptejä etsitään kirjoista ja verkkosivuilta. Leipä on hyvää perusruokaa, jonka merkitystä suomalaisessa ravintoympyrässä ei voi vähätellä. Nykyään tarjolla on hyvin monipuolisesti terveellisiä ja kuitupitoisia vaihtoehtoja. LEIPÄ – Leipojan keittiössä Leipäkirjan julkaisutilaisuudessa esiteltiin ajankohtainen ja tekijältään toivottu teos LEIPÄ. Nyt syödään ja leivotaan paljon leipää. 304-sivuiseen uutuusteokseen on koottu kaikki leivästä yksien kansien väliin. Kokeneen leipojan, Arja Elina Laineen selkeät ohjeet auttavat onnistumaan leivonnassa. Arja Elinan tyttären, Anni-Sofia Savelan herkulliset kuvat houkuttelevat leipomaan. Leipäkirjan resepteissä on käytetty runsaasti erilaisia kuitupitoisia jauhoja ja muita hyviä raaka-aineita, lisäksi leipää on käytetty monipuolisesti ruokien perustana. Leipä auttaa jaksamaan. Tilaisuudessa ruokakirjailija Arja Elina Laine antoi 6 leivänleivontavinkkiä kotileipureille: 1. Kohottamattomat leivät, esim. tattari-kermaviilirieska, siemennäkkärit, chapati-leipä, ohraiset karjalanpiirakat, punajuurisupikkaat ja kauratortillat 2. Pikataikinaleivät, esim. hedelmä-pähkinälimppu, kuituinen soodaleipä, nopea proteiinileipä, kuitupitoiset skonssit, banaanileipä, suklaiset speltti-pikaleivät 3. Hiivalla kohotettavat leivät ilman vaivausta, ”no knead”, esim. täysjyväartesaanisämpylät, speltti-jyväsämpylät, sämpylät mustikkamyslistä, keltajuuri-porkkana-spelttisämpylät, pistaasipähkinä-siemensämpylät, lakritsiset pannusämpylät ja siemenpataleipä 4. Hiivalla kohotettavat vaivattavat leivät, esim. punajuurisämpylät, tyrni-mallasleipä, spelttipatongit, focaccia rosmariini-tomaattikukin ja täytetyt sämpyläkolmiot 5. Hiivalla kohotettavat leivät pika- tai yön -ylijuureen, esim. muhkea hiivaleipä pikajuurella, satokauden kuituleivät, suolaiset korvapuustit, babka ja pizzataikina (nämä 2 myös yön yli), ja hampurilaissämpylät (pikajuuri + perinteinen) 6. Hapattamalla kohotettavat juuritaikinaleivät, esim. ruisleipä, rusinalimppu, neljän viljan juurileipä, ranskalainen kierreleipä ja karpalo-cashewruukkuleipä. Lisäksi leipäkirja antaa ideat trendikkäisiin leipäruokiin street food -tyyliin: mm. täysjyväbagelit, muhevat burgerit, gourmetburgerit, grillatut rieska-sandwichit, lämppärit, ruisleipä-lohipaistos, pizza quesadillat ja pizzat sekä hot dogit. Leipäkirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin. #leipäkirja Lähde: Readme
0 Comments
Leave a Reply. |
RavintolisätiedotusAjankohtaisia uutisia Aihepiirit
All
Arkisto
March 2021
|