RAVINTOLISÄTIEDOTUS
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
    • Artikkeliarkisto
  • Terveystuoteala
  • Ravintolisät
    • Perustietoa
    • Lainsäädäntö
    • Terveysväittämät
    • EU:n terveysväiteprosessi
    • Kasviperäiset terveysväittämät

Ajankohtaisia uutisia

Elävä ravinto rauhoitti vatsan

3/9/2018

0 Comments

 

Elävä ravinto jakaa helposti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Elävää ravintoa nauttivat kiittelevät hyvää oloaan ja vannovat tuoreen, kypsentämättömän ruoan nimeen.

Irma Tolonen oli ensin kasvissyöjä, mutta innostui yli kolmekymmentä vuotta sitten Marjatta Svennevigin innostamana elävästä ravinnosta. Vähitellen siitä tuli elämäntapa. Nyt hän yhdistelee sujuvasti kasvispainotteista ruokaa ja elävää ravintoa. Tolonen siis syö myös kuumennettua kasvisruokaa eikä pelkästään raakaravintoa.
 
–    Olen aina ollut kiinnostunut hyvinvointia edistävistä asioista. Hain vuosikausia vastauksia vatsavaivoilleni. Jätin valkoisen sokerin ja vehnäjauhot pois, siirryin kasvisruokaan ja elävään ravintoon – ja vatsani rauhoittui, Irma Tolonen muistelee.

Irma Tolonen kiittelee elävää ravintoa vatsavaivojen selättämisen lisäksi myös painonhallinnan kannalta. Elävää ravintoa nauttimalla pystyy helposti pitämään painon normaalina.
 
Elävää vai raakaravintoa?

Elävästä ravinnosta käytetään usein myös nimitystä raakaravinto. Tolosen päivät noudattelevat ruokailun ja liikunnan osalta melko säännöllistä kaavaa. Puhdas ja täydellinen elävä ravinto on kasvisruokaa – siemeniä, ituja, versoja, orasta, levää, hedelmiä ja vihanneksia.
 
–    Aamuisin juon vettä ja vihreää juomaa, jossa on paljon lehtivihreää, vehnänorasta, viherjauheita jne. Syön aamuisin myös hedelmiä ja kokojyväviljaa leivän tai puuron muodossa. Puuro on usein tuorepuuro tattarista, hirssistä tai kaurasta, Irma Tolonen kertoo.

Päivällä kello 12  maissa on vuorossa kahvihetki jonkun pienen tarjottavan, kuten hedelmän, raakakakkupalan tms. kanssa. ”Lounas” on Toloselle päivän tärkein ateria, mutta hän nauttii sen usein vasta kello 16-17 aikaan. Hän syö aamiaisen lisäksi vain yhden pääaterian. 

–    Lounaaksi tai voisiko sanoa kellonajan puolesta päivälliseksi syön kuumennettua kasvisruokaa, kalaa ja vähärasvaisia maitotaloustuotteita kuten tuorejuustoa. Kananmunia en käytä. Illalla ennen nukkumaan menoa on vuorossa jogurttiannos hedelmien ja/tai marjojen kera.
 
Irma Tolonen on selvittänyt tarkasti ruokavalionsa ravintosisällön ja proteiiniarvot ja tietää kokonaisvaltaisesti terveellisen ruokavalion kulmakivet aminohappoineen kaikkineen. Kasvispainotteinen ruokavalio on hyvinvoinnin lisäksi myös ekologisesti hyvä valinta.
 
Miten alkuun?
 
Hyvä olo ei tule hetkessä. Irma Tolonen kannustaakin reippaasti kokeilemaan uusia makuja ja kasviksia omassa ruokavaliossa. Hyvän olon ja itselleen sopivat ruokailutottumukset löytää vähitellen.

–    Myös liikunta on olennainen hyvän olon tuoja. Liikun säännöllisesti. Kun ravinto, liikunta ja lepo ovat tasapainossa ihminen voi hyvin. Liikunta tuo hyvän olon ja kunnon kohenemisen lisäksi hyvää mieltä, Irma Tolonen muistuttaa.
 
Elävän ravinnon maailma on hyvin kokonaisvaltainen elämäntapa, johon kuuluu myös myönteinen ajattelu ruoasta, itsestä ja kanssaihmisistä. 

–    Ajattelen aina mieluummin niin, että lasi on puoliksi täynnä, ei puoliksi tyhjä.

Irma Tolonen on aktiivinen Elävä Raakaravinto ry:ssä ja hän on aiemmin toiminut yhdistyksen puheenjohtajana. Nyt Tolonen vetää erilaisia elävän ravinnon tilaisuuksia ja kursseja, jonne kaikki ovat tervetulleita.
 
Lue lisää kursseista ja tilaisuuksista:  www.elavaravinto.fi
 
Mikä Elävä ravinto?
 
Elävän ravinnon määritelmä saattaa vaihdella paljon koulukunnasta riippuen, mutta yleisesti se voidaan määritellä ruoaksi, jota ei ole kuumennettu yli 46 celsiusasteen eikä jäädytetty. Elävä ravinto pyritään tekemään mahdollisimman helposti sulavaksi liottamalla, idättämällä, hapattamalla ja hienontamalla ruoka-aineet. 
 
Syyt elävän ravinnon nauttimiseen ovat joko yksinomaan tai hallitsevana osana ruokavaliota (yli 75% ravinnon määrästä) terveydellisiä, mutta myös eettisiä ja filosofisia. Elävän ravinnon oppien mukaan ruoan kuumentaminen tuhoaa siitä arvokkaita entsyymejä ja vitamiineja.
 
Elävän ravinnon merkittävimpänä kehittäjänä pidetään liettualaissyntyistä Ann Wigmorea (1909-1993). Hän kirjoitti lukuisia kirjoja ja perusti muun muassa Hippocrates Health Institute:n Bostoniin vuonna 1963. 
 

 
 

0 Comments



Leave a Reply.

    Ravintolisätiedotus

    Ajankohtaisia uutisia

    Aihepiirit

    All
    Aitous
    Aivot
    Antioksidantti
    E-EPA
    Ennaltaehkäisy
    Eteerinen öljy
    Flunssa
    Hamppu
    Hoitava
    Hyvinvointi
    Immuunijärjestelmä
    Kauneus
    Koentsyymi Q10
    Kolesteroli
    Krooninen Väsymys
    Kukkaterapia
    Kurkuma
    Kurkumiini
    LDL
    Liikunta
    Luonnollinen-vitamiini
    Luontaistuote
    Rasvahappo
    Ravintolisä
    Rohtokasvit
    Ruokavalio
    Seleeni
    Seleenin Lähteet
    Seleenin Puute
    Seleenisuositus
    Suojaravinteet
    Synteettinen Vitamiini
    Torju Stressiä
    Triglyseridi
    Tutkimus Osoittaa
    Ubikinoni
    Unihäiriö
    Uupumus
    Vastustuskyky
    Vitamiini
    Vitamiinin Kaltainen Yhdiste

    Arkisto

    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018
    May 2018
    April 2018

    RSS Feed

Picture
Ylläpitäjä Terveystuotetukut ry
Copyright © Ravintolisätiedotus
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
    • Artikkeliarkisto
  • Terveystuoteala
  • Ravintolisät
    • Perustietoa
    • Lainsäädäntö
    • Terveysväittämät
    • EU:n terveysväiteprosessi
    • Kasviperäiset terveysväittämät