RAVINTOLISÄTIEDOTUS
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
    • Artikkeliarkisto
  • Terveystuoteala
  • Ravintolisät
    • Perustietoa
    • Lainsäädäntö
    • Terveysväittämät
    • EU:n terveysväiteprosessi
    • Kasviperäiset terveysväittämät

Ajankohtaisia uutisia

Allergiakausi piinaa –hengitä helpommin

23/5/2018

2 Comments

 

Aivastuksia, silmien kirvelyä ja nenän vuotamista… Kevät ja kesä tuovat allergiselle ikäviä oireita. Siitepölykausi voi olla piinaa ilman sopivia hoitokeinoja.
 
Monelle tulee yllätyksenä, että keväästä syksyyn kestävään allergiakauteen voi varautua jo etukäteen. Lääkehoidon lisäksi allergiaongelmiin kannattaa hakea apua myös luonnon omista ravintoaineista.
 
Siitepölyallergiasta kärsii 10-20 % suomalaisista. Allergisen nuhan aiheuttajia ovat pääasiassa tuulipölytteisten kasvien siitepölyt. Kevätkesällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Koivun ja heinien siitepöly ovat yleisimpiä allergian aiheuttajia. Osa siitepölyallergisista saa oireita myös ruoka-aineista. 
 
Siitepölystä johtuva oireilu on jaksoittaista ja loppuu yleensä siitepölykauden päättyessä. Ensisijaisesti oireilua on hengitysteissä. Siitepölyallergia saattaa aiheuttaa vesinuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, yskänärsytystä ja astmaoireita. 
 
Silmissä siitepöly aiheuttaa muun muassa ärsytystä, punoitusta, kutinaa, kirvelyä ja kyynelvuotoa. Atooppinen ihottuma saattaa pahentua. Oireena voi olla myös voimakas väsymys.
 
Luonnon oma antioksidantti auttaa elimistöä puolustautumaan
 
Allergiaoireita voi torjua luonnon omalla antioksidantilla. Rannikkomännyn kuoriuute sisältää bioflavonoideja, jotka hillitsevät histamiinin purkautumista ja tällä tavoin myös allergiaa. Rannikkomännyn kuoriuute onkin erinomainen ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana.
 
- Allergiakauteen voi varautua suojaamalla elimistöä rannikkomännyn kuoriuutetta sisältävällä valmisteella hyvissä ajoin. Kolmen vuorokauden käytön jälkeen elimistö on jo ylläpitotasolla, Jarmo Hörkkösanoo.
 
Rannikkomännyn kuoriuute lisää muun muassa keuhkojen hengityskapasiteettia ja helpottaa astmaatikon oloa. Astmaatikoilla sen on havaittu laskevan veren tulehduksen välittäjäaineiden määrää.

Mikä on Rannikkomännyn kuoriuute?
Rannikkomännyn kuoriuute valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä  rannikkomännystä saatavasta mäntykuoresta. Yhden kilon valmistamiseen tarvitaan tuhat kiloa kuivaa rannikkomännyn kaarnaa, joka saadaan paikallisen sahateollisuuden sivutuotteena. Rannikkomännyn kuoriuute sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, muun muassa proantosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja.   

Yli 70 maassa ympäri maailmaa myytävää ainutlaatuisen vahvaa luonnon kasviantioksidanttia on tutkittu laajalti. Rannikkomännyn kuoriuute on eräs vahvimmista antioksidanteista, se  on muun muassa monin verroin voimakkaampi kuin esimerkiksi C- ja E-vitamiini. Rannikkomännyn kuoriuute on ollut maailman tutkituimpia ravintolisiä jo yli 35 vuoden ajan ja sen turvallisuutta on selvitetty laajoin kokein. Sillä on todettu olevan lukuisia elimistölle suotuisia vaikutuksia esimerkiksi  sydämelle, verenkierrolle ja ihoon.
 
Rannikkomännyn kuoriuute normalisoi immuunijärjestelmän reaktioita ja estää histamiinin purkaantumista tehokkaasti ja siten helpottaa oloa siitepölyaikana.
 
- Koska rannikkomännyn kuoriuutteella on myös piristävä vaikutus, se kannattaa ottaa aamiaisen yhteydessä. Monet käyttäjistä nauttivat sitä ympäri vuoden, mutta tuote toimii yhtä hyvin myös lyhytaikaisena kuurina käytettynä, Hörkkö muistuttaa.
 
 
Asiantuntijana: Jarmo Hörkkö


2 Comments
Jani Laine
18/8/2018 13:04:08

Se on todellakin erittäin laajasti ihmiskokein tutkittu tuote. Tutkituin tuotemerkki on Pycnogenol, ja toiseksi suurin valmistaja on Oligopin. Molemmat tehdään samasta raaka-aineesta saman alueen samasta puulajista (puun kuori), mutta valmistusmenetelmissä voi mahdollisesti olla pieniä eroja.

Oligopin ei ole välttämättä huonompi kuin Pycnogenol, sitä on vaan tutkittu ihmisillä paljon vähemmän kuin Pycnogenolia.

Reply
Bernard link
23/11/2020 05:51:39

This was a llovely blog post

Reply



Leave a Reply.

    Ravintolisätiedotus

    Ajankohtaisia uutisia

    Aihepiirit

    All
    Aitous
    Aivot
    Antioksidantti
    E-EPA
    Ennaltaehkäisy
    Eteerinen öljy
    Flunssa
    Hamppu
    Hoitava
    Hyvinvointi
    Immuunijärjestelmä
    Kauneus
    Koentsyymi Q10
    Kolesteroli
    Krooninen Väsymys
    Kukkaterapia
    Kurkuma
    Kurkumiini
    LDL
    Liikunta
    Luonnollinen-vitamiini
    Luontaistuote
    Rasvahappo
    Ravintolisä
    Rohtokasvit
    Ruokavalio
    Seleeni
    Seleenin Lähteet
    Seleenin Puute
    Seleenisuositus
    Suojaravinteet
    Synteettinen Vitamiini
    Torju Stressiä
    Triglyseridi
    Tutkimus Osoittaa
    Ubikinoni
    Unihäiriö
    Uupumus
    Vastustuskyky
    Vitamiini
    Vitamiinin Kaltainen Yhdiste

    Arkisto

    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018
    May 2018
    April 2018

    RSS Feed

Picture
Ylläpitäjä Terveystuotetukut ry
Copyright © Ravintolisätiedotus
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
    • Artikkeliarkisto
  • Terveystuoteala
  • Ravintolisät
    • Perustietoa
    • Lainsäädäntö
    • Terveysväittämät
    • EU:n terveysväiteprosessi
    • Kasviperäiset terveysväittämät